Els MeeusIk ben op 29 januari 1979 ter wereld gekomen als de 4de dochter van Jef en Ivonne.
Ik ben opgegroeid in een geborgen gezin waar waarden en normen belangrijk waren en nog steeds zijn.
Reeds vroeg wist ik dat ik in de toekomst met mensen wilde werken. Daarom was de keuze voor de studie kinesitherapie al vlug gemaakt. Tijdens deze studiejaren kreeg ik meer en meer het gevoel dat fysieke problemen niet enkel en alleen aan de basis liggen van een probleem, maar dat ook het psychische aspect een heel belangrijke rol speelt.

Na dagen te surfen op het web naar relevante info hierover, was ik tot het besluit gekomen dat Chinese Geneeskunde een combinatie van deze 2 behandeld. Dus schreef ik me in voor een opleiding in het Antwerpse. Na een 3-jarige opleiding met stage in China en na vele bijscholingen heb ik mezelf ontplooit tot een acupuncturiste met specialisatie in gynaecologie, osteo-acupuntuur, sportacupunctuur en psycho- emotionele klachten.

Sinds 2012 ben ik één van de vaste docenten in de basisopleiding 'Post Graduaat Chinese geneeswijze en acupunctuur' aan het ICZO te Berchem (ism. Hogeschool West Vlaanderen Howest) waar ik ook bijscholingen geef over tong- en polsdiagnose en 'psycho-emotionele klachten' samen met Bruno Braeckman.  Aan de Thomas More Hogeschool Turnhout doceer ik mee in de opleiding 'postgraduaat Preconceptionele zorg'. Ik doe dit met veel enthousiasme, zodat ik andere mensen kan doorgeven wat een ongelooflijke verrijking deze geneeswijze met zich meebrengt.

Het leuke en leerrijke aan Chinese geneeskunde is dat elke patiënt anders wordt behandeld en benaderd.
De Chinese geneeskunde biedt nog zoveel meer, dat ik mezelf constant bijschool.

-  

 

praktijk1praktijk2praktijk3praktijk4praktijk5
captcha
Herladen